Børn

Mange af de børn, der flytter ind på et krisecenter, har oplevet vold. Når du flytter på krisecenter med dine børn, bestræber vi os derfor på, sammen med dig, at sikre ro, forudsigelighed og omsorg for børnene.

Desuden giver vi børnene mulighed for at tale om den vold, der førte til at I flyttede ind på krisecenteret. De har nemlig behov for et frirum og en tryg ramme og at opleve at du får hjælp, så de kan slippe noget af det ansvar, de ofte føler.

Samtaler individuelt og i grupper

Børnene får individuelle samtaler med psykolog. Det har de ret til ifølge loven.

Indenfor den første uge du bor på krisecentret, bliver du tilbudt psykologbehandlinger til dine børn. Vi samarbejder med en privat praktiserende psykolog, som holder samtalerne med barnet. Børn kan få op til 10 psykologsamtaler.

Vi tilbyder desuden faste samtaler med en børnerådgiver med børnefaglige kompetencer enten individuelt eller i grupper. Børnesamtalegrupperne giver børnene mulighed for at spejle sig i- og høre andre børn fortælle om deres situation. På den måde får børnene mulighed for at opleve at de ikke er alene med deres problemer.

Du skal selv kunne passe dine børn

I dagligdagen skal du selv kunne passe dine børn. Men vi kan passe dine børn, hvis du skal til møder i eller udenfor krisecentret eller skal deltage i aktiviteter i krisecentret.

Aktivitetsgrupper for børn

Vi opretter aktivitetsgrupper for børnene med udgangspunkt i de børn, der aktuelt bor i Haven Krisecenter. Aktiviteterne er både med dig og de andre mødre og for børnene alene.  Vi går på legeplads, har kreativt værksted med tegne/male/sy-aktiviteter, fysisk bevægelse, går ud i naturen eller en tur på stranden, klatrer i træer, går i skoven, går på cafe i Stege, lektiehjælp, spilleklub, ture ud af huset/ udflugter mv.

Vi har også et særligt børnerum med legetøj, mulighed for kreative udfoldelser, PlayStation mv.

Indretning

Vores værelser er indrettet, så du kan bo sammen med dine børn. Vi har også to værelser der hænger sammen, hvis du kommer med mange børn.

Vi har desuden tremmeseng, pusleplads, barnevogn og et mindre lager af børnetøj.